KULLANIM YERLERİ

- Tarihi yapı uygulamalarında derz ve sıva yapımında,

- Tuğla, taş yüzeylerin tesviyesi ve tamirinde,

- Horosan harcı yapımında bağlayıcı olarak,

- Tuğla ve taş derzlerinin doldurulmasında

- Tarihi yapıların klor ve sülfat atağına karşı korunmasında,

- Tarihi yapıya uygun harç imalatında,

- Yeşil bina uygulamalarında kullanılmaktadır.

AVANTAJLARI

- Tarihi yapı dokusuna uygun özelliktedir.

- Yapıların nefes almasına izin verir.

- Alkali ve sülfat içeriği düşüktür.

- Çevre dostudur.

- Yeşil bina uygulamalarında doğal malzeme olarak kullanılabilir.

- Tarihi yapı ile uyumlu her türlü harç yapımına imkan sağlar.

- Yapılarda küf ve mantar oluşumunun önüne geçer.

UYGULAMA TALİMATLARI

1- YÜZEY VE ÖN HAZIRLIK

Uygulama yapılacak yüzey her türlü kir, pas ve tozdan arındırılmalıdır. Yüzeyde bulunan gevşek tabaka kaldırılmalıdır. Yüzeyde hareket halinde su olmayacak şekilde yüzey nemlendirilmelidir.

2- KARIŞIM

Karıştırma işlemi temiz ve uygun bir kapta yapılmalıdır. Karışım belirlenen reçetedeki oranlara göre tartılarak yapılır. Belirlenen reçeteye uygun olarak kaba karışım oranına uygun miktarda su eklenir, sonrasında toz malzeme karıştırarak yavaşca kaba eklenir. Karışma işleminin mekanik karıştırıcı ile yapılması önerilir. Homojen kıvam elde edilene kadar karıştırma işlemi devam eder.

3- UYGULAMA

Uygulama mala yöntemi ile belirlenen kalınlıkta yapılabilir. 20mm’den daha kalın uygulanması durumda katman katman uygulama yapılmalıdır. Her katmanda yüzey nemlendirilmelidir. Kalın uygulamalarda harç içerisine fazladan elyaf eklenebilir. Harç sertleşmeye başladığı zaman malayı ıslatarak istenilen dokuda yüzey düzeltmesi yapılabilir.

4- KÜRLEME

Hızlı kurumayı önlemek amacıyla uygun kür malzemeleri kullanılabilir. Sıcak havalarda harç yüzeyi nemli tutulmalıdır.

5- TEMİZLİK

Ekipmanların temizliği su ile yapılabilir. Sertleşmiş harcın temizliği mekanik olarak sağlanmalıdır.

SINIRLAMALAR
Belirtilen sıcaklık değerleri arasında uygulama yapılmalıdır. Düşük sıcaklıkta uygulama yapıldığında priz yavaşlar, yüksek sıcaklılarda ise priz hızlanır. İşlenebilirlik ortam şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Uygulamada kullanılması istenen harç özellikleri ile ilgili yardım ve destek için Tetraglobe ile iletişime geçebilirsiniz.
SORUMLULUK
Ürün teknik dökümanında belirtilen bilgiler, uygulama detayları ve tavsiyeler Tetraglobe’nin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile oluşturulmuştur. Ürünlerin kullanımı, ortam şartları ve kullanım yüzeyine göre farklılık gösterebilir. Tetraglobe kontrolü dışında elde edilen veriler, gerçekte elde edilen deneysel verilere göre değişiklik gösterebilir. Doğru koşullarda doğru ürün kullandığınızdan emin olunuz ve Tetraglobe tarafından verilen talimatlara uyunuz. Aksi durumda Tetraglobe sorumlu tutulamaz. Yenisi yayınlanan teknik dökümanın eski basımları geçersizdir. 
ÜRÜN BİLGİ DAYANAĞI
Ürün teknik dökümanında belirtilen bilgiler deneysel verilere dayanmaktadır. Tetraglobe kontrolü dışında elde edilen değerler, çeşitli sebeplerle gerçek değerle farklılık gösterebilir.
İŞ GÜVENLİĞİ - SAĞLIĞI VE ÇEVRE

Ürün kullanıcıları, ürün ile ilgili bilgi ve önerileri içeren, kimyasal ürünlerin güvenli şekilde sevk edilmesi, depolama koşulları, bertaraf edilmesi, fiziksel, toksikoloji, ekolojik ve diğer güvenlikle ilgili tüm detaylar için malzeme güvenlik formuna (MSDS) başvurabilirler.


Teknik Özellikler

Basınç Dayanımı (MPa) 28 Gün >3,5
Eğilme Dayanımı (MPa) 28 Gün >1,2
Su Buharı Geçirimliliği (µ) 15/35 µ
Yangın Dayanımı A1
Kapiler Su Absorbsiyonu (kg. m-2 .min -0,5) < 2,0 kg. m-2 .min -0,5
Yoğunluk (gr/cm3) 0,85
Karışım Yoğunluğu (gr/cm3) 1,95-2,05 gr / cm3
Klorür İçeriği < % 0,1